.

Att köpa båt från ett annat land är oftast mycket lönsamt, upp till 30% lägre pris än i Sverige, utbudet är också betydligt större. Man måste dock göra rätt, i annat fall kan det bli en tråkig och väldigt dyr erfarenhet. Lyssna med oss först!

Vi säkerställer din internationella båtaffär.

Lyssna med oss först innan du köper båt utomlands! Vi är marknadsledande på internationella båt affärer.

Vår grundläggande affärsidé är att hjälpa köpare att hitta båtar från Europa, främst från England och Holland där utbudet är betydligt större än här hemma och priserna 20-30% lägre.

Att köpa båt från ett annat land än Sverige ställer stora krav på oss som båtmäklare. Vi är med dig hela vägen och ser till att ditt båtköp blir en bra affär för dig. Vi arbetar i första hand bara för dig som köpare när vi arbetar internationellt.

Vi är din partner i båtaffären, inte säljarens! Självklart har vi en gällande ansvarsförsäkring.

Vi har ett väl upparbetat kontaktnät med ett 35 tal båtmäklare runt om i Europa som har samma syn på båtar som vi har -endast välskötta båtar!

Att köpa båt via oss ger dig som ny båtägare många fördelar mot att försöka hitta en båt i Sverige:

Betydligt bättre utrustade

Avsevärt lägre pris

Välunderhållna

Varvs skötta

Besiktigade

Hemtransporterade

Rätt papper/ägarbyte/moms etc

Säker betalning via kilentmedels konto.

Att tänka på!

Att handpenningen betalas in på ett godkänt klientmedels konto

Att båten blir besiktigad

Att alla papper på att säljaren äger båten är i ordning

Att båten inte är belånad/pantsatt

Hur du vill äga båten, privat eller i bolag

Att båten blir rätt registrerad

Att båten blir rätt avregistrerad från nuvarande registrering

Att båten blir rätt försäkrad

Att moms på båten är betald på rätt sätt.

Att avtalet är reserverat för besiktning och att det är du som köpare som avgör hur du vill gå vidare efter besiktningen.

Att slutlikvid betalas först när allt är kontrollerat och godkänt av oss på Nautic Yacht, via Svensk bank eller till ett godkänt klientmedels konto.

Betala aldrig handpenning till en okänd utländsk mäklare/säljare. Blir det ingen affär kan det vara svårt att få tillbaka pengarna. Vi säkerställer att det finns ett godkänt klientmedls konto och att mäklaren arbetar seriöst.

Garantier på beg båtar regleras som regel i ditt kontrakt. Normalt gäller konsument regler inom EU liknande de vi har i Sverige. Naurligtvis hjälper vi dig vid en eventuell tvist med säljaren. Vi kan även erbjuda dig som köpare upp till 12 månaders garanti på båten